onsdag 2 december 2009

Ny på jobbet

I och med att Lissabonfördraget trädde i kraft den 1 december syns två nya personer i Bryssels korridorer. Ja, eller helt nya är de inte. För dig som är intresserad av utrikespolitik klingar nog namnen hyfsat bekant. Herman Van Rompuy har tidigare arbetet som Belgiens premiärminister och den brittiska baronessan Catherine Ashton, som i och med det nya fördraget blir hög representant för utrikes- och säkerhetsfrågor, även kallad EU:s utrikesminister, har tidigare vart kommissionär med ansvar för handel..

Ashton sitter nu hon på en post där hon inte bara ska navigera sig fram mellan 27 medlemsländers starka viljor utan också knixa sig fram på den den ganska guppiga vägen mellan ekonomiska intressen, politiska intressen och mänskliga rättigheter. Kina är ett lysande exempel på en inte helt lättsnitslad bana.

Så här såg det ut i plenum när jag och min kollega James antecknade vad som sades under debatten. Vi båda föredrar att jobba med en dator, av någon anledning använder de flesta helst papper och penna, inte helt säker på varför...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar